Neix la Coordinadora del Seguici Popular i Festiu de la Canonja

Neix la Coordinadora del Seguici Popular i Festiu de la Canonja

El passat diumenge 18 d’abril, després de molts mesos de treball i en commemoració de les festes de la municipalitat, es va dur a terme l’acte de presentació de la Coordinadora del Seguici Popular i Festiu de La Canonja.

L’acte es va realitzar a la ja emblemàtica Rambla 15 d’abril i va agrupar a les tres entitats que, per ara, formen part de la coordinadora: els Gegants de l’Orfeó Canongí, el Mico de la Canonja i el Ball de Diables de la Canonja. Per altra banda, va comptar amb un públic entregat i compromès que va seguir i complir amb totes les mesures de seguretat establertes i va gaudir d’un migdia festiu i familiar.

La representació anava emmarcada sota el títol “El Misteri del Seguici”, on el fil conductor ens va traslladar a una investigació curiosa per descobrir quin misteri tenien cada una de les tres entitats. Així doncs, aparició rere aparició, es va revelar que els Gegants de l’Orfeó Canongí renovaran el seu vestuari, que el Mico de la Canonja enceta la celebració del seu cinquè aniversari amb una cançó pròpia i que el Ball de Diables de La Canonja posa fil a l’agulla per escriure i recitar uns versots de cara a la Festa Major d’Estiu.

En acabar, representants de les tres entitats van llegir un manifest en què es denotava la ben entesa entre les diferents agrupacions i el consistori canongí. Així doncs, van fer partícips a la població present de quines eren les seves intencions i dels seus objectius marcats en el full de ruta: crear un espai de debat i decisió dins el seguici, per actuar conjuntament i amb uniformitat, fent un seguici més atractiu, treballat i divers. Tot això, apostant per una cultura popular que sigui respectada, valorada i recolzada per canongins i canongines de totes les edats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *