L’Arcàngel Sant Miquel ja és una realitat!

L’Arcàngel Sant Miquel ja és una realitat!

El passat cap de setmana del 20 i 21 de maig el Ball de Diables de la Canonja vam organitzar un seguit d’actes dins el marc de la celebració del Xè aniversari.

L’acte més destacat fou el de la presentació de l’Arcàngel Sant Miquel, nou personatge dins el Ball i que forma part de tots els canvis que s’estan duent a terme a l’entitat en aquest procés de tradicionalització en el que ens veiem immersos.

L’Església de Sant Sebastià va ser l’escenari escollit per fer la presentació i, a dos quarts de set de la tarda, amb tots els bancs plens, va començar l’acte. En aquest es va posar en context la figura de l’Arcàngel i el seu paper dins un ball de diables, així com els seus orígens.

Uns minuts més tard, va arribar el moment més esperat per totes les persones assistents. Sant Miquel va aparèixer al toc dels timbals, i va caminar fins l’altar mentre tothom l’observava.

Entrada de l'Arcàngel Sant Miquel a l'Església de Sant Sebastià, durant la seva presentació.

L’Arcàngel Sant Miquel del Ball de Diables de la Canonja acompanyarà al ball, i el seu moment més especial serà el de la representació del ball parlat (Ball de Sant Miquel i diables), el qual es representarà per primer cop el proper 15 d’agost, dia gran de la Festa Major d’Estiu de la Canonja.

Però el cap de setmana va tenir més actes. A l’acabar la presentació de Sant Miquel, just al costat, al pati de l’Abadia, es va dur a terme una taula rodona per parlar sobre els balls de diables tradicionals. Sota l’atenció de les persones assistents, el Ball de Diables de la Canonja vam dinamitzar la taula, la qual contava amb la companyia i ponència del Ball de Diables de Vila-Seca i el Ball de Diables de Mataró.
Ambdós balls van explicar els orígens i els models tradicionals de balls de diables, incidint en la figura de l’Arcàngel Sant Miquel i, finalment, explicant el seu cas particular.

Diumenge van continuar els actes amb una timbalada pels diferents carrers del poble, amb la companyia del Ball de Diables 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i els Dimonis de Montblanc.

Finalment, a l’acabar la timbalada es va donar per iniciat el vermut electrònic, on un gran nombre de persones van assistir i gaudir d’una bona estona de música.

Des del Ball de Diables de la Canonja estem molt contents per la feina presentada, i va ser un plaer veure tantes persones assistents a tots els actes, i una bona rebuda al poble. Seguim treballant en aquest procés de tradicionalització, el qual tindrà un nou acte el proper 29 de juliol, en la presentació del nou vestuari del Ball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *