Arranca el Xè aniversari!

Arranca el Xè aniversari!

El passat dissabte 15 d’abril, dins el marc de la Festa de la Municipalitat, el Ball de Diables de la Canonja vam dur a terme l’acte de presentació del Xè aniversari.

L’entitat celebra els seus 10 anys preparant un seguit d’actes i activitats que van des d’aquest cap de setmana passat fins a l’agost, data on es celebra la Festa Major d’Estiu de la Canonja.

En l’acte es van presentar tots aquests actes els quals l’entitat ha preparat però, abans, es va voler donar un tret d’inici al Xè aniversari amb uns parlaments.

En primer lloc, va dirigir unes paraules el Sr. Roc Muñoz, alcalde la Canonja, el qual va felicitar a l’entitat per aquests 10 anys i pel seu creixement dins el poble, especialment en la seva presència en les festes majors. També va assegurar que “el Ball de Diables de la Canonja sempre podrà contar amb el suport de
l’Ajuntament”.

En segon lloc, va fer el seu parlament el Miquel Sabaté, president de l’entitat, el qual va fer un petit repàs del més destacat de l’entitat en aquests 10 anys, així com agrair el suport dels socis i sòcies, de l’Ajuntament i del poble de la Canonja. A més, va incidir en la importància de la cultura popular, així com
l’explicació del procés el qual culminarà enguany: la tradicionalització del Ball de Diables.

L’acte, conduit pel propi Miquel Sabaté i pel Joel López, membre de la Junta i corresponsable de la comissió motor del Xè aniversari, va acabar amb la presentació de tots els actes i la inauguració de l’exposició que estarà oberta fins el 7 de maig al Castell de Masricart.

El cap de setmana del 20 i 21 de maig hi haurà la presentació de la nova figura del Ball: l’Arcàngel Sant Miquel. Tot seguit es durà a terme una taula rodona. Diumenge, es farà una timbalada pels carrers del poble i s’acabarà amb un vermut electrònic.

El 29 de juliol es presentarà el nou vestuari del Ball, així com la nova formació i rols dins d’aquests.

Finalment, l’11 d’agost, dins el marc de la Festa Major d’Estiu de la Canonja, es farà l’acte “estrella” d’aquest Xè aniversari: un correfoc amb 10 balls de diables tradicionals.

L’entitat espera poder celebrar aquest Xè aniversari amb tothom qui vulgui acompanyar-nos, així com poder presentar tots els canvis que fa temps que preparem.

Calendari d’actes del Xè aniversari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *